Horoskop

Datum rođenja uvelike će nas obilježiti za čitav naš život, a konstelacija planeta i zvijezda pod kojima smo rođeni na njega značajno utjecati. Stoga ne čudi da vam je već vjerojatno dobro poznato koji ste horoskopski znak od onoliko njih koliko ima i mjeseci u godini.

Sveta ili božja brojka 12 nije izabrana slučajno kao ni četiri elementa koja će vas svrstati u zemljani, vodeni, zračni ili pak vatreni horoskopski znak. Ništa manje važna nisu niti godišnja doba pa će tako proljeću pripadati znakovi kojima je svojstvena akcija i sve što ima veze s buđenjem na svim razinama. Ljeto je nešto maznije i sklonije užicima, jesen rezervirana za sanjare i nostalgičare dok će zima, mračna i hladna kakva jest, posve prirodno slično oblikovati i karakteristike svojih znakova.

A veličanstvenih 12 redom čine ovan, bik, blizanci, rak, lav, djevica, vaga, škorpion, strijelac, jarac, vodenjak i ribe. Svaki od ovih znakova kroz godinu caruje oko mjesec dana kada su mu planeti, kako i priliči rođendanskom mjesecu, nešto naklonjeniji i „tjeraju vodu na njegov mlin“, no to nikako ne znači da će ostatak godine biti loš i bez uzbuđenja. Na kraju tu je i vrijeme rođenja pomoću kojega možemo odrediti svoj podznak te i na taj način doskočiti eventualnim (ne)predvidivim okolnostima.

A čak i ako ne vjerujete u stvari kao što je horoskop, on je i danas nepresušan izvor informacija kroz koje ćemo nastojati zaviriti u budućnost i pročitati ga, a ako ne da na njega potražimo odgovor na neka od pitanja koje nas more, onda barem onako… zabave radi. I pozabavimo li se horoskopom nešto više s vremenom ćemo uvidjeti da, premda možda i nije precizan prorok dana pred nama, itekako određuje naš karakter, osobine, mane ili vrline koje će u konačnici biti presudne za oblikovanje odluka kojima vlastitu budućnost sami stvaramo!

Više o horoskopu ovdje.