Sabljak Davor

Kako napraviti popis pjesama?

Vjerujem da ste se nebrojeno puta našli u situaciji kada trebate napraviti popis pjesama (ili popis bilo kojih datoteka u određenoj mapi), bilo to za neki katalog ili za omot cd-a. Dakako, mnoštvo je programa koji su manje ili više uspješni u ovom zadatku. Uvijek postoji print screen tipka, također uvijek možete odradit copy/paste, ali zašto se mučiti kada postoji elegantnije rješenje.

Uzmimo primjer da imate stotinu mp3 datoteka u jednom direktoriju, pomoću ispisa direktorija posao će biti gotov u sekundi i imat ćete vaš popis u tekstualnoj datoteci. Najbolje od svega je da se pomoću ove male batch datoteke osim mp3-ca može ispisati i bilo koja druga datoteka bez obzira na ekstenziju.

Dakle, prvo preuzmite batch datoteku ispis direktorija i jednostavno je kopirajte u direktorij kojeg želite ispisati, jednim klikom na batch datoteku odradit će se automatizirana radnja u trajanju od pola sekunde i dobit ćete tekstualnu datoteku s popisom vaših omiljenih mp3 pjesama ili što god…

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad