Sabljak Davor

Kako preseliti “veliki” WordPress blog?

Ponekad želimo preseliti svoj blog (što zbog boljeg hostinga, što zbog promjene domene ili nečeg trećeg) kojeg smo pisali godinama i koji je stvarno “velik”. Prvo što radimo je da exportamo podatke s WordPress bloga, te onda tu istu datoteku importamo na drugi WordPress blog.

Sve je to super, divno i krasno ako exportana datoteka ne prelazi 2 MB, no međutim ako prelazi onda ova fora neće proći. Svi znamo da u administraciji svog WordPress bloga možemo pronaći Tools>Export alat koji će sve naše postove, slike, komentare spremiti u jednu datoteku pomoću koje ako odaberemo Tools>Import i sačekamo minut-dva imamo sve podatke s starog bloga.

Uzmimo da vaš blog ili stranica ima 5000 postova 20000 komentara i 10000 slika što je stvarno gomila podataka. Kad exportamo sve to dobijemo *.xml datoteku veličine 15 MB i mislimo si šta sad da radim s time kad je preveliko. Kreirajte datoteku koja se zove php.ini i u nju upišite:

upload_max_filesize = 20M
post_max_filesize = 20M

Ovisno koliko vam treba, te potom tu datoteku spremite u wp-admin direktorij.

Možete koristiti i wp plugin “duplicator”.

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad