Sabljak Davor

Kako reći ne klijentu s nerealnim zahtjevima

U poslovanju smo se svi manje – više susreli s klijentima koji su katkada naporni, ne daju si objasniti kako stvari funkcioniraju iako nemaju veze s pravilima struke ili pak dirigiraju uvjete premda su im zahtjevi sve samo ne realni. Baš kao i s teškim ljudima, i za teške klijente vrijedi isto pravilo koje se može svesti na tek jednu riječ. Recite im NE!

Uvjeti na tržištu i borba za svakog potencijalnog klijenta, reći ćete, baš vam i ne dozvoljava ovu vrstu komocije no to nikako ne znači da si trebate pod svaku cijenu dopustiti šikaniranje. Za početak jasno postavite granice, profesionalno i pristojno objašnjavajući što je, i u kojem vremenskom roku, u vašim mogućnostima. Ukoliko objema stranama to odgovara sve dodatno zapečatite detaljno složenim ugovorom kako bi, dođe li do sporne situacije, imali pisani trag o onomu o čemu ste se sporazumjeli. Sljedeća važna stvar je da odmah zauzmete stav. Kakav? Odrješit i profesionalan, ne zaboravljajući pritom na bonton. Poštujte svoje radno vrijeme i sebe sama kako bi vas i drugi poštovali jer premda vam se u nekom momentu može učiniti da ćete neprestano radeći ustupke, osim klijentu, i sebi tako činiti uslugu jedinu koju ćete si učiniti je ona medvjeđa. Ne samo da tako nikada nećete steći kredibilitet ni reputaciju profesionalca u svom poslu, već biste se mogli raspršiti na bezbroj strana i samo gubiti vrijeme i koncentraciju za ostatak radnih zadataka koji vas čekaju, dovodeći se u situaciju da drugi klijenti „ne“ kažu vama.

Na kraju, ukoliko na fin način ne uspijete s klijentom pronaći zajednički jezik čak i kada ste poslovni dogovor sklopili ostaje vam ona posljednja mogućnost da riskirate i od svega odustanete. Gubitak klijenta pa i novca koji će vam donijeti, dugoročno gledano dobitak je sadržan u psihičkom zdravlju koje ćete si na ovaj način sačuvati, za posao i sve buduće klijente koji će od vas očekivati da budete na visini radnog zadatka. Da, iznimaka će uvijek biti, važno je tek da se s vremenom ne pretvore u pravilo.

Nove objave

Budi dobar čovjek

Čak i kad ti budu govorili da se ne isplati. Čak i kad te budu htjeli promijeniti. Čak i kad ti se budu rugali. Čak

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad