Sabljak Davor

Koja je najbolja lozinka?

Na pitanje koja je najbolja moguća lozinka i nije tako teško dati dobar odgovor. U današnje vrijeme kad većina ljudi koristi email i lozinku za logiranje na Facebook, Twitter, Gmail i ostale popularne web servise teško je ili gotovo ne moguće smisliti dobru lozinku.

Glavni problem je što dobra lozinka treba sadržavati minimalno osam znakova i pri tome nužno je koristiti kombinaciju malih i velikih slova, brojeva i specijalnih znakova. Dakle, dobra i jaka lozinka izgledat će otprilike ovako: c8Qš!O9UzQ6A

Drugi problem je taj što nam treba drugačija lozinka za svaki servis kojeg koristimo, ako tu dodamo i lozinke za FTP račune, WodPress dolazimo do velikog broja lozinki koje nam trebaju i složit ćete se da je stvarno teško zapamtiti sve te silne lozinke.

Rješenje je da ni sami ne znate svoju lozinku, jer lozinka ili zaporka odnosno password kojeg ni sami ne znate najbolji je password.

Postoje razni generatori za lozinke, međutim najbolja je opcija da sami smislite svoju lozinku, pri logiranju potvrdite neka browser zapamti vašu lozinku i to je to, postavite jednu glavnu lozinku za sve vaše spremljene lozinke i problem riješen.

Naravno, niti ovo nije idealno no međutim postoji li savršen recept za sigurnost i privatnost?

Teško jel…

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad