Sabljak Davor

Pišem članak i odjednom nestane struje, što sada?

Činjenica je da WordPress koristi čak jedna četvrtina od svih web stranica na internetu ili 25% ako vam je tako draže. Također, činjenica je da se radi o milijunima ljudi koji svakodnevno pišu tekstualne sadržaje za svoju stranicu, dodaju razne datoteke poput slika, videa, dokumenata itd…

Koliko vam se puta dogodilo da ste odvojili svoje vrijeme i krenuli pisati jedan opširan članak o nekoj temi, pa vas je netko prekinuo telefonskim pozivom, smrznuo se preglednik ili je nenadano nestalo struje? Što će se dogoditi s napisanim tekstom?

Kada vam se ovakav scenarij dogodi nekoliko puta dok pišete koristeći Word, ubrzo zapamtite kombinaciju tipki “ctrl+s”. No, ako pišete tekst, dodajete slike koristeći direktno WordPress pomoću preglednika poput Firefoxa, Google Chrome, Opere i odjednom se dogodi izvanredna situacija?

WordPress ima takozvanu “auto save” funkciju tako da se ne morate brinuti da će napisani tekst zauvijek nestati ako npr. nestane struje. Također, WordPress ima i takozvane revizije odnosno “revisions” pa ukoliko često svoj tekst mijenjate, dotjerujete, ubacujete različite slike itd i iz nekog razloga želite vidjeti odnosno predomislite se i hoćete baš onu prvu verziju teksta ili ubačenih datoteka vrlo lako možete kliknuti na “revisions” i odabrati što vam treba po sistemu copy/paste.

Kako vratiti slike koje ste nekada imali na web stranici u nekom određenom članku, možda ste ih prebacili s mobitela na web i obrisali na mobitelu? Sve te slike koje ste jednom podigli na web stranicu možete pronaći u lijevom izborniku Media>Library. Uzmimo da imate hrpu slika, hrpu članaka i teško vam se snaći u svemu tome, onda sve što trebate je locirati taj određeni članak gdje su nekada bile slike i kliknuti na revizije pa pronaći putanje odnosno nazive slika što će vam olakšati da pronađete iste u medijskoj zbirci na vašoj web stranici.

Zanimljivo je da će WordPress spremiti onoliko verzija istog članka koliko vi puta mjenjate, odnosno klikate save draft. Taj višak se sprema u bau podataka i općenito stranica sporije radi stoga je možda dobra ideja ograničiti broj revizija na maksimalno 3, no vi kako želite.

Nove objave

Budi dobar čovjek

Čak i kad ti budu govorili da se ne isplati. Čak i kad te budu htjeli promijeniti. Čak i kad ti se budu rugali. Čak

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad