Sabljak Davor

SEO Friendly URL struktura za WordPress

Nakon uspješne instalacije WordPressa potrebno je podesiti najbolju moguću link strukturu koja nam stoji na raspolaganju. Iz slike je vidljivo da imamo ponuđene (settings>Permalinks) razne opcije.

Prva Default opcija izbacivat će linkove tipa /?p=2323 kao što vidite na slici i nikako nije dobra u SEO smislu. Izaberemo li drugu ili treću opciju dobit ćemo datum prije imena što je također totalno nepotrebno. Četvrta je numerička struktura koja je loša kao i prva opcija.

Napokon, postoji i peta (Custom) struktura u kojoj možemo sami odrediti našu idealnu SEO Friendly URL strukturu. Većina vas koji ste se susreli s WordPressom mislite da pod Custom treba upisati: /%postname%/ na vaše nezadovoljstvo reći ću da je po mom mišljenju najbolje upisati ovo: /%category%/%postname%/

Slijedi i obrazloženje:

Prva fora izbacit će: /blog/moj-prva-slika/

Dok će druga izbaciti: /blog/galerija/moj-prva-slika/

Ako kreiramo pet kategorija na svom blogu, prilikom objave nekog članka u pojedinoj kategoriji dobit ćemo link s imenom kategorije te imenom članka, ako još to ime popratimo u tekstu samog članka i title tagu a sadržaj bude originalan vrlo vjerojatno će dotični članak biti među prvima na tražilicama naravno ako i pokupimo koji link s drugih stranica.

Za one koji žele znati više, slijedite link: Using Permalinks.

Ukoliko želite maknuti “category” iz strukture koje ćete dobiti ako polje “Category base” ostavite prazno plugin No Category Base (WPML) biti će od velike pomoći.

Dakako, bez gradnje linkova nema tu puno sreće.

Nove objave

Budi dobar čovjek

Čak i kad ti budu govorili da se ne isplati. Čak i kad te budu htjeli promijeniti. Čak i kad ti se budu rugali. Čak

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad