Web dizajn trendovi za 2017. godinu

Iako je skoro pola godine prošlo donosimo Vam top sedam web dizajn trendova za 2017 godinu:

1. Velike sjene u boji
Sjene se ponovno vraćaju u modu, dizajneri traže mnoge kreativne načine koje bi upotrijebili u svojim dizajnima. Korištenje velikih sjena u boji suprotno malim jednobojnim varijantama u kombinaciji s obojenom pozadinom možemo istaknuti element sa sjenom i poboljšati izgled i dizajn web stranice.

2. Otvorena kompozicija
U 2016. godini smo viđali svjetske dizajne koji su dominirali kompozicijama koje su zatvorene, simetrične i statične. Dolaskom 2017. otvorene kompozicije od labavo suspendiranih elemenata koji bježe negdje izvan zaslona dobivaju popularnost.

3. Asimetričnost
Mnogi su dizajneri počeli kreirati asimetrične izglede koji nisu perfektno balansirani.

4. Dekorativni detalji
Ono što se također nedavno promijenilo je pristup detaljima. Postoji mnogo detalja koji imaju samo ukrasne funkcije. “Letjelice“ geometrijske figure ili njihovi fragmenti su uobičajeni. Podcrtači i razdjeljivači postaju pomaknuti.

5. Bogata tipografija
Promjena trendova također se može vidjeti u korištenju drukčijih tipova slova. Do nedavno, cijelim su internetom dominirali jednostavni neogroteskni stilovi, kao što su Helvetica, Roboto, Lato ili Open Sans.Tijekom poslijednje dvije godine stvari su se počele mijenjati. Dizajneri hrabro koriste različite vrste pisanih slova. Sada su spremni raditi s kontrastima. Puno se događa u tipografiji koja se koristi na web stranicama. Tekstovi su animirani, podijeljeni u pojedinačna slova, na njih se postavljaju razni efekti, slike i videozapisi.

6. Kontrastno uparivanje pisanih slova
Izražajne kombinacije ojačane su visokim kontrastom između veličina tekstova. Veliki i ukrasni fontovi kombinirani su s jednostavnim geometrijskim, baš kao i zaglavlja s geometrijskim fontovima bili su upareni sa serifom u paragrafima.

7. Zagrlite „tamnu „stranu
2016.godine dizajneri su koristili različite boje. Međutim, možete primijetiti suptilnu tendenciju pomicanja prema tonovima svijetlosti. Bilo je manje popularno stvoriti web stranice koje su potpuno bijele, u korist korištenja gradacija sivih, tekstura ili uzoraka. Sada je postalo prilično čudno stvoriti tamnije web stranice, gdje crna ili tamna gradacija ispunjava pozadinu i stvara blago sumorno i ponekad bizarno raspoloženje. Unatoč svemu tome, teško je predvidjeti da će ovaj trend značajno rasti tijekom ove godine. Boje, međutim, dio su vizualnog identiteta robnih marki pa je teško očekivati da će radikalno promijeniti svoju komunikaciju utemeljenu isključivo na popularnosti određenih trendova.