WordPress & Dropbox

Koji su najbolji WordPress pluginovi za integraciju Dropboxa s vašom WordPress stranicom odnosno blogom pitate se zasigurno. Evo liste od pet WordPress dodataka koji će vam život značiti ukoliko želite povezat vaš blog s Dropboxom.

1. Dropbox CDN – Pomoću ovog dodatka možete u svoj public folder na Dropboxu uploadati temu za WordPress i sve potrebne datoteke koje idu uz samu temu te na taj način smanjiti potrošnju prometa na vašem serveru.

2. Dropbox Sync – Želite vući slike s Dropboxa te ih prikazati u vašim postovima? Ovaj dodatak će vam omogućiti upravo to, uštedite na potrošnji prometa i jednako tako uštedite prostor na web serveru.

3. WordPress Backup to Dropbox – Automatski kreirajte backup vašeg WordPress bloga i uploadajte ga na Dropbox server. Samo izaberite koliko često želite odraditi backup, te ako nešto pođe po zlu samo se logirajte na Dropbox i preuzmite sigurnosnu kopiju.

4. Pressbox – Ovaj plugin integrira Dropbox i vaš blog omogućujući vam da objavite slike izravno iz Dropboxa. Zahtijeva PHP 5.2 i Curl. Dobivate novi tab na Media Upload djelu za umetanje slika i datoteka s Dropboxa u vaše postove.

5. Dropbox Upload Form – Plugin dodajte upload formu na vaš WordPress blog kako bi posjetitelji mogli uploadati datoteke izravno na vaš Dropbox račun.