Davanje je nagrada sama po sebi

Dali je potreban razlog za velikodušnost? Postoji jedan aspekt davanja koji mnogi propuštaju uočiti. Djelovanje darivanja nije samo pomoć drugima jer istovremeno stvara obilje za osobu koja daruje. To je prirodna zakonitost koja se ostvaruje bez obzira na to želi li osoba darivati ili razumije li što se zapravo događa.

U kontekstu novca, ključno je da on uvijek bude u opticaju, da slobodno cirkulira. Kada se suočite s strahom i sebičnošću te akumulirate bogatstvo samo za sebe, doslovno blokirate protok. Vjerovali ili ne otežavate povratak novca prema vama. Ako vam se dogodi uspjeh, to će se dogoditi unatoč nedostatku darivanja, a ne zbog njega. Ključ za ponovno pokretanje novčanog toka leži u početku darivanja. Budite velikodušni. Pošteno plaćajte druge, bez zadrške. Pomognite ljudima koji su u potrebi. Vraćajte. I vjerovali ili ne, pratite kako se događa čudo. Odjednom dobiti ćete pomoć, materijalnu ili ne i to od tamo gdje najmanje očekujete.

Ista dinamika vrijedi i za obogaćivanje života ljubavlju i drugim vrijednostima. Darivanje i primanje su dvije strane iste medalje. Ako žudite za više ljubavi, radosti, poštovanja ili uspjeha, jedini način da to postignete jest da to darujete drugima. I nemojte brinuti. Sve što dajete vratit će vam se i to višestruko.