Dnevne vijesti u Hrvatskoj su užas!

Dnevne vijesti u Hrvatskoj su užas!

Ako pogledate barem jedne vijesti dnevno, bez obzira na kojoj televiziji u Hrvatskoj gdje ima cca 400 tisuća nezaposlenih i gdje je gospodarstvo ispod svake razine mediji, odnosno televizija, radio ali i online portali zadnjih tjedana bave se vijestima poput ovih:

– u Splitu pada kiša…
– sisačka županica ima luksuzni auto..
– severina otišla u Dubaji..
– mandatar je popio kavu s šlagom
– živi zid želi još jednu rundu pregovora
– kolinda je rekla da joj je žao, zbog nečega…

Pod hitno trebate prestati gledati, slušati vijesti i biti će vam odmah puno bolje 🙂

Dnevne vijesti u Hrvatskoj zaista mogu biti frustrirajuće! Kako godine prolaze, čini se da se mediji sve više fokusiraju na senzacionalističke i nebitne vijesti, umjesto da ozbiljno obrate pažnju na stvarne probleme s kojima se suočavamo.

Broj nezaposlenih u našoj zemlji i dalje je visok, a gospodarska situacija daleko od zadovoljavajuće. Ovo su ključni problemi koji zahtijevaju ozbiljno novinarsko istraživanje i pažnju kako bi se potaknulo rješavanje tih pitanja.

Umjesto da dobivamo relevantne i važne informacije koje bi nam pomogle u razumijevanju i suočavanju s tim problemima, često se suočavamo s besmislenim i površnim vijestima. Pad kiše u Splitu ili luksuzni automobil županice sigurno su manje važni od onoga što se događa u našem gospodarstvu i kako se planira boriti protiv nezaposlenosti.

Stoga, moramo prestati gledati, slušati i pratiti ovakve vijesti. Ako se okrenemo relevantnim izvorima informacija i posvetimo pažnju stvarnim problemima, možemo bolje razumjeti izazove s kojima se suočavamo i možda čak i pridonijeti njihovom rješavanju.

Naravno, nije loše s vremena na vrijeme popratiti i neke zabavne vijesti koje daju prednost bitnim pitanjima, Prema tome, slobodno preusmjerite svoju pažnju na relevantne izvore i bit ćete bolje informirani i, nadam se, manje frustrirani vijestima koje ne pridonose našem razumijevanju i napretku.