Facebook za oglašavanje apartmana, ima li smisla?

Malo tko od nas danas nema profil na nekoj od društvenih mreža, Facebook je danas jedna od najviše korištenih društvenih mreža na Internetu. Samim time što privlači veliki broj ljudi može biti plodno tlo za reklamu, pogotovo u tržišnoj utakmici u kojoj traje borba za svakog gosta. Adekvatno reklamiranje vlastitih apartmana može se preko ove društvene mreže ostvariti vrlo jednostavno, koristeći resurse koje ista nudi.

Dovoljno je na Facebooku kreirati stranicu na koju se stave slike apartmana, ponuda, nerijetko i cijene, te način kontaktiranja Vas ili agencije kao posrednika. Također se može i dodati točna lokacija na karti, eventualno članci lokalnih novina koji govore u prilog vašem apartmanu. Bilo bi pametno postaviti i statuse koji najavljuju pojedine događaje u vašem mjestu ili okolici, na primjer koncerte i slično.

Dodatna prednost Facebooka kao sredstva marketinga su ta da svojim stalnim ili povremenim gostima, kao i ostalima omogućujete međusobnu razmjenu iskustava i pohvale ili čak i pojedine kritike na koje naravno morate biti spremni. Važnost je u tome da ste i vi sami u interakciji sa svima kojima oglašavate, te na eventualne pohvale i kritike uvijek možete odgovoriti, te vam iste mogu biti smjernica u daljnjem razvoju ponuda i usluga apartmana, a što u konačnici rezultira i vašim većim uspjehom. Dvije najvažnije činjenice na koje se je potrebno osvrnuti kod iznajmljivanja apartmana su slijedeće: Vlastiti marketing, odnosno promidžba apartmana putem medijskih servisa, te zadovoljan gost koji će vas naravno preporučivati svojoj obitelji ili poznanicima.

Upravo tu leži najveća prednost Facebooka jer gost koji je koristio vaš apartman u svakom trenutku može bilo kome od svojih prijatelja poslati vašu stranicu i reći: “evo tu sam bio i bilo je odlično”. Temu o oglašavanju apartmana putem Facebooka i/ili ostalih društvenih mreža završio bih činjenicom da je takva vrsta reklame u potpunosti besplatna, a opet dostupna širokim masama ljudi, to jest potencijalnih gostiju. To su činjenice koje treba uzeti u obzir, kao i pretpostavka da su društvene mreže jednostavno dobar kanal promocije posla kojim se bavite sviđalo se to nekom ili ne.

Naravno, Facebook konkretno je bure bez dna kada su u pitanju plaćeni oglasi, tako da budite pažljivi kada promovirate iako bez plaćenog oglašavanja vaša fb stranica biti će skoro nevidljiva.

Facebook i dalje nudi “besplatno” oglašavanje ali domet je gotovo nikakav. Danas bez ulaganja u plaćenu reklamu nemate šanse išta postići na Facebooku. Također, bez da odvojite veliku količinu svog vremena ništa nećete “izvući” iz Facebooka osim možda lajkova.

Ima li smisla koristiti Facebook za oglašavanje apartmana?

Objavljeno dana