Moje stranice nema na Google tražilici? Kako odraditi pravilnu prijavu i brzo indeksiranje

Pitate se sigurno kako pravilno prijaviti vašu novu stranicu koju Google još nije indeksirao pa je nema u rezultatima pretraživanja? Pa zapravo je najbolji način prijave da prijavu ne napravite!

Imam novu stranicu koju želim da Google indeksira što je prije moguće, zato odmah ukucavam http://www.google.com/addurl/, popunjavam sva polja i šaljem podatke o mojoj web stranici. Čekam, čekam i svakodnevno provjeravam kada će, kada će….

Ovo čekanje može potrajat od dva tjedna do sve do tri mjeseca ili više..

Zato odmah sada zaboravite ovu adresu gore i NIKAD je nemojte ponovo koristiti makar vas tjerali puškom!

Mnoštvo pojedinaca, a i uglednih firmi priča o tome kako će vam za određenu svotu novca odraditi upise na stotine tražilica, kako domaćih tako i stranih. Zvuči super, imat ću mnoštvo povratnih linkova, moja stranica će biti puno bolja nego neka druga koja nije upisana u milion tražilica, bit ću prvi na svakoj tražilici na bilo koju ključnu riječ, itd… mislite vi sebi.

Pa zar je puno dati cca 500 kn kako bi sve ovo ostvarili? Naravno da nije i platite vi taj iznos pa nakon nekog vremena shvatite da nije baš tako kako ste vi očekivali.

Zablude:

1. Da bi se vaše stranice pojavile na tražilicama potrebno je da prođe barem tri mjeseca.
2. Izvršit ćemo prijavu vaše web stranice u 10000 tražilica Interneta kako bi poboljšali rejting vaše stranice na tražilicama.
3. Ukoliko želite biti dobro rangirani na tražilicama prvo što morate je prijaviti vašu novu stranicu.
4. Možete odmah zaboraviti da ćete u roku od šest mjeseci za bilo koju ključnu riječ biti u prvih deset rezultata pretraživanja.

Stvarnost:

1. Da bi se vaše stranice pojavile na tražilicama potrebno je par sati.
2. Ne postoji toliko dobrih tražilica, najvažnija tražilica je Google, pa zatim sve ostale. “Prijava” nema veze s rejtingom stranice!
3. Ukoliko želite biti dobro rangirani na tražilicama morate imati kvalitetan i jedinstven sadržaj, te kvalitetne ulazne linkove!
4. Za neke slabije ključne riječi možete biti prvi na tražilici za dva-tri dana.

Sve što trebate napraviti je dobiti link na vašu stranicu s stranice koju Googlebot često posjećuje. Nije loše prijaviti stranicu u web direktorije kao što je na primjer WWW.HR. Imati ćete neke male koristi od toga, ali da će vam podići rejting na tražilicama pa i neće.

Što se tiče prijava na tisuće i stotine tisuća raznih tražilica za tim nema potrebe, čak bi vam takve stranice mogle donijeti više štete nego koristi. Još uvijek mislite da je potrebno upisivati link vaše stranice u bilo koji direktorij ili tražilicu?

Dovoljno je da Google “zavoli” vašu stranicu i sve ostale tražilice bti će “nahranjene”!

Objavljeno dana