Na što bi trebali pripaziti prilikom pokretanja nove web stranice?

Kod izrade web stranice trebate obratiti pažnju na par važnih stvari. Pošto vam web stranica naravno služi za marketing vaših usluga ili proizvoda korisnik treba odmah nakon ulaska na vašu web stranicu saznati koja je tema weba i čime se vi bavite. Za to imate najviše sedam sekundi da posjetitelj shvati inače on će otići dalje. Također nemojte od vaše web stranice napraviti knjigu. Puno teksta vam neće pomoći jer posjetitelj to neće ni čitati već će samo skenirati vaš web u potrazi za traženom informacijom. Ipak imate rješenje da tekst podijelite u manje paragrafe i zaglavlja.

Izbjegavajte čudne cool fontove jer morate imati u vidu da većina nema instaliran Zeitgeist Crazy Paving Font. Jako bitna stvar je da ne zahtijevate od korisnika da se registrira na vašoj web stranici, osim ako to nije baš prijeko potrebno. On želi informacije a ne popunjavanje silnih bespotrebnih formulara o njegovom životu. Izbjegavajte iritirajuće stvari kao što je i flash jer isti učinak možete dobiti koristeći HTML web stranice. Ima li išta gore od muzike na webu koju korisnik ne može isključiti?

Ako je već morate staviti onda ostavite korisniku opciju da stisne “Play” ako želi. Također sva moguća priznanja i nagrade koje ste dobili nemojte kititi po web stranici, neka one ipak ostanu u vašem ormaru doma. Kontakt informacije MORAJU biti jako vidljive a ne da korisnik traga za njima kao za skrivenim blagom. Također izbjegavajte padajuće menije koji imaju milion pod menija, to zbuni korisnika. Pojednostavite meni što je moguće više. Izbjegavajte linkanje slika jer ti linkovi neće biti vidljivi na pretraživačima, uvijek koristite tekstualnu navigaciju. Korisniku moraju također biti vidljivi linkovi na koje može kliknuti a na koje ne. Potrudite se da sadržaj web stranice nema pravopisnih grešaka jer to ne ulijeva povjerenje korisniku. Ako se budete pridržavali ovih par stavki sigurno nećete imati problema pri pokretanju vaše nove web stranice.

Objavljeno dana