Pisanje članka po SEO smjernicama

U današnje vrijeme, postavljanje web stranice nije dovoljno da bi privukli potencijalne klijente. Morate biti sigurni da će vas pronaći na prvom mjestu pretraživanja. To je razlog zašto je važno napisati članke po SEO smjernicama. U ovom članku, saznat ćete sve o pisanju članka po SEO smjernicama, uključujući ključne riječi, strukturu, dužinu i ostale čimbenike koji utječu na SEO.

SEO Ključne riječi

Ključne riječi su riječi ili fraze koje se često koriste u tekstu i koje su relevantne za vašu industriju ili temu o kojoj pišete. Ove riječi omogućuju tražilici da razumije što se nalazi na vašoj web stranici i pruža joj informacije o vašem sadržaju.

Kako odabrati ključne riječi? Prije nego što počnete pisati, morate znati koje su ključne riječi za vašu temu. Razmislite o tome što bi netko mogao upisati u tražilicu kada traži informacije o vašoj temi. Koristite alate poput Google Keyword Plannera kako biste pronašli ključne riječi s visokim volumenom pretraživanja.

Gdje koristiti ključne riječi? Ključne riječi bi se trebale pojaviti u naslovu članka, u H1 i H2 naslovima, u prvom i posljednjem paragrafu i u cijelom tekstu nekoliko puta. Međutim, trebali biste se pobrinuti da ne koristite ključne riječi previše puta, inače će se smatrati kao spam, a to može negativno utjecati na SEO vaše stranice.

Struktura članka

Važno je imati dobru strukturu članka, ne samo radi SEO-a, već i radi čitateljske udobnosti. Vaš članak bi trebao imati jasan i informativan naslov, te H1 i H2 podnaslove koji pomažu u organiziranju sadržaja.

Paragrafi i rečenice također su važni za strukturu vašeg članka. Paragrafi bi trebali biti dovoljno kratki da budu lako čitljivi, ali dovoljno dugi da prenose značajne informacije. Rečenice bi trebale biti jednostavne i jasne, a svaki paragraf bi trebao sadržavati samo jednu glavnu ideju.

Upotreba slika i videa također je važna za vaš članak. Slike i videi mogu pomoći u poboljšanju čitateljske udobnosti i vizualno prikazati vaše ideje. Također mogu poboljšati SEO ako su optimizirani za ključne riječi.

Dužina članka

Koliko dugačak bi trebao biti članak? To ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući vašu temu, ciljnu publiku i konkurenciju. Općenito, članci bi trebali biti najmanje 300 riječi kako bi se smatrali korisnima za SEO. Međutim, za neke konkurentne ključne riječi, članci bi trebali biti mnogo dulji, do 2000 riječi ili više.

Kvaliteta sadržaja također može utjecati na dužinu članka. Ako možete pružiti kvalitetan sadržaj koji je koristan i informativan za vašu ciljnu publiku, vaš članak može biti kraći. Međutim, ako trebate dati detaljne informacije o složenoj temi, vaš članak može biti duži.

Ostali čimbenici važni za SEO

Osim ključnih riječi, strukture članka i dužine, postoje i drugi čimbenici koji mogu utjecati na SEO vašeg članka. Brzina učitavanja stranice i kvalitetni backlinkovi također su važni za SEO.

Brzina učitavanja stranice može utjecati na to hoće li se vaš članak prikazati na vrhu tražilice. Ako vaša stranica dugo učitava, ljudi će se brže napustiti stranicu i to će negativno utjecati na vaš SEO. Stoga bi vaša stranica trebala brzo učitavati kako bi poboljšala SEO vašeg članka.

Kvalitetni backlinkovi također mogu poboljšati SEO vašeg članka. Backlinkovi su veze s drugim stranicama koje pokazuju na vašu stranicu. Ako mnogo drugih web stranica ima linkove koji pokazuju na vašu stranicu, to može signalizirati tražilicama da je vaš sadržaj vrijedan i relevantan. To može pomoći u poboljšanju vašeg SEO-a.

Pisanje članka po SEO smjernicama nije tako jednostavno kao što se čini. Potrebno je razmisliti o mnogim čimbenicima kako bi se vaš članak dobro rangirao na tražilicama. Važno je odabrati prave ključne riječi, stvoriti dobru strukturu članka, napisati kvalitetan sadržaj, upotrijebiti slike i videa, te stvoriti brzu i optimiziranu stranicu. Slijedeći ove smjernice, možete stvoriti SEO-optimizirani članak koji će biti vrijedan za vaše čitatelje i tražilice.

Objavljeno dana