Popis popularnih WordPress dodataka (plugins) za web stranice

Postoji velik broj različitih dodataka (plugins) za WordPress, koji pružaju različite funkcionalnosti i mogućnosti. Neki od najboljih dodataka za web-stranice su:

Yoast SEO – ovo je jedan od najpopularnijih pluginova za optimizaciju web-stranica za tražilice. Omogućava optimizaciju naslova i opisa stranica, analizu ključnih riječi i pregled sadržaja.

Jetpack – ovaj plugin pruža različite alate za poboljšanje performansi i sigurnosti web-stranice, uključujući praćenje posjeta, sigurnosnu zaštitu i optimizaciju brzine učitavanja stranica.

WPForms – ovo je plugin za izradu kontakt formi i drugih obrazaca na web-stranici. Omogućava jednostavno kreiranje formi, pregled i uređivanje podataka i integraciju s različitim uslugama.

WooCommerce – ovaj plugin omogućava pretvaranje WordPress web-stranice u online trgovinu. Pruža različite mogućnosti za upravljanje prodajom, plaćanjima i dostavom proizvoda.

WP Rocket – ovaj plugin je dizajniran za poboljšanje brzine učitavanja stranica na web-stranici. Pruža optimizaciju cachinga, minifikaciju koda i druge alate za poboljšanje performansi.

WPForms – ovaj plugin pruža alate za stvaranje anketa i upitnika na web-stranici. Omogućava jednostavno kreiranje anketa, pregled i uređivanje podataka i integraciju s različitim uslugama.

Elementor – ovaj plugin pruža alat za jednostavno uređivanje izgleda web-stranice. Omogućava jednostavno povlačenje i ispustanje elemenata na stranicu i pruža različite mogućnosti za prilagođavanje izgleda.

UpdraftPlus – ovaj plugin pruža mogućnost jednostavnog stvaranja sigurnosnih kopija web-stranice. Omogućava automatsko stvaranje kopija i njihovo spremanje na različite usluge za pohranu.

Akismet – ovaj plugin pruža sigurnosnu zaštitu od neželjenih komentara i spam-a na web-stranici. Omogućava praćenje i blokiranje neželjenih komentara i pregled statistike.

Gravity Forms – ovaj plugin pruža alate za stvaranje naprednih obrazaca i upitnika na web-stranici. Omogućava integraciju s različitim uslugama i pruža mogućnosti za prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti.

MonsterInsights – ovaj plugin pruža mogućnost praćenja statistika posjeta na web-stranici. Omogućava integraciju s Google Analytics i pruža detaljne izvještaje o posjetima, stranicama i drugim važnim podacima.

WP Super Cache – ovaj plugin pruža optimizaciju cachinga i ubrzava brzinu učitavanja stranica na web-stranici. Omogućava jednostavnu konfiguraciju i pruža različite mogućnosti za prilagođavanje cachinga.

WP Mail SMTP – ovaj plugin pruža mogućnost jednostavne konfiguracije SMTP poslužitelja za slanje emailova s web-stranice. Omogućava poboljšanu sigurnost slanja emailova i pruža mogućnost praćenja i pregleda poslanih emailova.

Contact Form 7 – ovaj plugin pruža alate za stvaranje jednostavnih kontakt formi na web-stranici. Omogućava jednostavnu konfiguraciju i pruža mogućnosti za prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti formi.

Advanced Custom Fields – ovaj plugin pruža mogućnost stvaranja naprednih polja za unos podataka na web-stranici. Omogućava prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti polja i pruža mogućnost integracije s različitim uslugama.

WP SEO Structured Data Schema – ovaj plugin pruža optimizaciju stranica za prikazivanje strukturiranih podataka u tražilicama. Omogućava optimizaciju podataka o organizaciji, proizvodima, recenzijama i drugim podacima.

Smush – ovaj plugin pruža optimizaciju slika na web-stranici i smanjuje veličinu slika bez gubitka kvalitete. Omogućava automatsko optimiziranje slika i pruža mogućnost optimizacije postojećih slika.

WP Statistics – ovaj plugin pruža mogućnost praćenja statistika posjeta na web-stranici. Omogućava pregled broja posjeta, pregled stranica i drugih važnih podataka o posjetima.

Broken Link Checker – ovaj plugin pruža mogućnost otkrivanja i popravljanja razbijenih linkova na web-stranici.

Objavljeno dana