SEO vodič – optimizacija blog postova

Ovaj članak neka bude vaš SEO vodič prilikom pisanja vaših budućih blog postova. Spremite negdje ovaj vodič koji vam može poslužiti kao predložak u pisanju članaka koji će biti dobro optimizirani za tražilice.

Ključne riječi i njihov raspored

Mjesto za glavne to jest ciljane ključne riječi na koje želite rangirati svoj blog post uvijek stavljajte na početku naslova. Ključne riječi su upravo one riječi na koje mislite ostvariti poziciju u rezultatima pretrage na tražilicama. Vaše ključne riječi moraju biti određene, bolje rečeno moraju biti ciljane fraze. Konkurencija je prevelika da bi išli s SEO optimizacijom na ključnu riječ npr. “apartments”.

Neka naslov vašeg posta bude što privlačniji

Koliko puta ste čuli ovaj savjet koji čak i danas, ostaje pravilo. Jednostavno morate napisati naslov koji će privući pozornost čitatelja. Blog čitatelji obično brzo skeniraju sadržaj neke stranice ili što je još važnije dobivene rezultate na tražilici i ako im odmah “upadne” u oko vaš naslov druge neće niti gledati.

Ograničite dužinu naslova do 40 znakova

Nemojte spamat vaš naslov s nabrajanjem ključnih riječi, trudite se pisati za ljude a ne za Google. Zašto 40 znakova – zato jer će se vaš naslov vidjeti u rezultatima pretrage u potpunosti i također nema smisla pisati kobasice od naslova.

Da li će post ispuniti specifične potrebe?

Ljudi žele od vašeg sadržaja jednostavno zadovoljit svoje potrebe. Ono što trebate je napisati dobar članak i još bolji naslov koji će točno reći o čemu se u članku radi.

Podnaslove istaknite podebljanim tekstom

Dajte vašem čitatelju do znanja da se radi o podnaslovu, dajte mu do znanja da ste članak podijelili u smislene cjeline.

Pronađite idealnu dužinu sadržaja

Nitko ne voli čitati sadržaj koji sadrži 10000 paragrafa, budite jasni i sažeti koliko je to moguće.

Osigurajte povratne linkove

Gradite linkove, objavite link na raznim news servisima, na facebook-u, twitter-u, itd…

Objavljeno dana