Što je to Web 3.0 i što nam donosi?

Web 3.0 je koncept koji se sve više spominje u posljednjih nekoliko godina, a predstavlja novu fazu razvoja interneta.

Što je Web 3.0?

Web 3.0 je naziv za sljedeću fazu razvoja interneta, koja se odnosi na razne tehnologije koje su u razvoju. Najznačajnije karakteristike web 3.0 uključuju blockchain, decentraliziranu pohranu podataka, umjetnu inteligenciju, strojno učenje i mnoge druge. Sve te tehnologije su usmjerene na stvaranje još naprednijih mogućnosti za interakciju, suradnju i komunikaciju među korisnicima.

Što donosi Web 3.0?

Web 3.0 donosi mnoge nove mogućnosti za korisnike interneta. Na primjer, blockchain tehnologija omogućava stvaranje decentraliziranih aplikacija koje se ne temelje na tradicionalnom poslužiteljskom modelu. To znači da korisnici imaju veću kontrolu nad svojim podacima i veću sigurnost od zloupotreba.

Decentralizirana pohrana podataka također ima mnoge prednosti. Korisnici mogu pohranjivati ​​svoje podatke na sigurniji način, jer ne ovise o jednom poslužitelju koji bi mogao biti meta napada hakera. Umjetna inteligencija i strojno učenje također imaju veliki potencijal u stvaranju novih aplikacija i unaprjeđenju postojećih.

Kako će Web 3.0 utjecati na poslovanje?

Web 3.0 ima potencijal da drastično utječe na način na koji tvrtke posluju. Uvođenjem novih tehnologija poput blockchaina, tvrtke mogu stvoriti nove poslovne modele koji su u potpunosti decentralizirani. To bi omogućilo brže, sigurnije i jeftinije transakcije, bez posrednika kao što su banke ili drugi financijski posrednici.

Umjetna inteligencija i strojno učenje mogu biti vrlo korisni za tvrtke u procesu donošenja odluka i pronalaženju novih mogućnosti za rast i razvoj. Na primjer, tvrtke mogu koristiti ove tehnologije za analizu velike količine podataka kako bi pronašle nove trendove i mogućnosti.

Objavljeno dana