Top 50 najslađih pasa koji će vam uljepšati dan

Zlatni retriver: Ovi prijateljski psi poznati su po svojoj ljubaznosti i inteligenciji. Sposobni su prilagoditi se različitim situacijama i odani su obitelji.

Francuski buldog: Sa svojim jedinstvenim izgledom i razigranim temperamentom, francuski buldozi su izuzetno ljubazni i odani pratitelji.

Labrador retriver: Poznati po svom veselom duhu i ljubavi prema ljudima, labradori su izvrsni obiteljski psi i često se koriste kao terapeutski psi.

Corgi: Ovi mali pastiri poznati su po svojim kratkim nogama i veselom stavu. Unatoč svojoj veličini, psi su hrabri i odani psi.

Maltezer: Svojom prekrasnom bijelom dlakom i živahnim temperamentom, maltezeri često osvajaju srca svojih vlasnika. Idealni su kao kućni ljubimci.

Pomeranac: Mala pasmina s velikim osobnostima, pomeranci su živahni, znatiželjni i često izgledaju poput pahuljica s bogatom dlakom.

Dalmatinac: Prepoznatljivi po svojim crnim ili smeđim mrljama, dalmatinci su energični psi koji često privlače pažnju svojim jedinstvenim izgledom.

Ši-cu: Ovi mali psi iz Kine često su hrabri i odani. Njihova dugačka dlaka i tipično naborano lice daju im neodoljiv izgled.

Bernski planinski pas: Veliki, snažni i ljubazni, bernski planinski psi su odlični obiteljski čuvari. Imaju prepoznatljivu dlaku s crnim, smeđim i bijelim oznakama.

Bichon Frise: Mali i razigrani, bichon frise su društveni psi s kovrčavom bijelom dlakom. Poznati su po svojoj ljubaznosti i dobrom odgoju.

Bordoški doga: Veliki i moćni, bordoški doge su izuzetno nježne duše. Unatoč svojoj impozantnoj veličini, često su vrlo privrženi obitelji i znaju biti izvrsni čuvari.

Dachshund (Teckel): Poznati kao dugonogi lovački psi, dachshundi su iznimno hrabri i tvrdoglavi. Njihova dugmad često izazivaju smijeh i čine ih simpatičnima.

Mops: Ovi veseli psi s naboranim licem i kratkom njuškom pravi su zabavljači. Često živahni i vole biti u središtu pažnje.

Španjolski vodeni pas: Ova pasmina poznata je po svojoj izdržljivosti i iznimnim plivačkim sposobnostima. Pametni su i odani te često postaju izvrsni pratitelji na otvorenom.

Pudlica: Pudle su poznate po svojoj inteligenciji i elegantnom izgledu. Dolaze u različitim veličinama (minijaturne, srednje i velike) te su često izvrsni obiteljski psi.

Shih Tzu: Ovi mali psi s dugom dlakom često su veseli i odani. Njihov prepoznatljiv izgled i umiljat karakter čine ih popularnim kućnim ljubimcima.

Akita: Veliki psi iz Japana, akite su hrabri, snažni i često posjeduju duboku povezanost sa svojim vlasnicima. Njihova snažna pojava često skriva nježnu narav.

West Highland bijeli terijer: Mala pasmina s bijelom dlakom, Westiji su živahni i hrabri psi. Vole igru i često se ističu svojim živopisnim karakterom.

Boxer: Snalažljivi i odani, boxeri su energični psi koji vole društvo obitelji. Poznati su po svojoj zaigranosti i izvrsnom fizičkom stanju.

Border collie: Ovi inteligentni radni psi često se koriste u pastirskom radu. Brzi su i odani, te su izvrsni ljubimci za obitelji koje vole aktivnosti na otvorenom.

Samoyed: Samojedski psi, poznati i kao “nasmijani Eskimi,” prepoznatljivi su po svojoj pahuljastoj bijeloj dlaci i prijateljskom karakteru. Često se opisuju kao ljubavi s krznom zbog svoje iznimne privrženosti.

Šar pei: Ovi psi s naboranom kožom i jedinstvenim izgledom često se opisuju kao hrabri i samostalni. Šar peiji su odani obitelji i često postaju izvrsni čuvari doma.

Chihuahua: Najmanja pasmina pasa, chihuahue su hrabra i samouvjerena bića. Unatoč svojoj veličini, često imaju veliko srce i odanost prema svojim vlasnicima.

Siberijski haski: Ovi energični psi poznati su po svojoj vučjoj pojavi i plavim očima. Sposobni su podnijeti hladne uvjete i često su izvrsni ljubimci za ljude s aktivnim načinom života.

Engleski buldog: Svojim opuštenim stavom i jedinstvenim izgledom, engleski buldozi često su simpatični i privlačni. Obožavaju pažnju svojih vlasnika i često su vrlo ljubazni.

Shetlandski ovčar: Mali pastirski psi, shetlandski ovčari poznati su po svojoj živosti i inteligenciji. Iako mali, često su agilni i odani obitelji.

Newfoundland: Veliki i nježni psi, Newfoundlandi su poznati po svojoj snazi i ljubaznosti. Često su izvrsni plivači i obiteljski ljubimci.

Bulmastif: Ove impozantne životinje često se opisuju kao hrabre i odane. Bulmastifi su vrlo zaštitnički nastrojeni i često postaju odlični čuvari.

Rhodesian Ridgeback: Ovaj pas iz Južne Afrike poznat je po svojoj hrabrosti i izdržljivosti. Rhodesian Ridgeback često je vrlo privržen svojoj obitelji.

Cavalier King Charles španijel: Elegantni i prijateljski, španijeli su izvrsni kućni ljubimci. Vole društvo ljudi i često su vrlo dragi.

Jorkširski terijer: Mali psi s velikim osobnostima, jorkširski terijeri često su hrabri i živahni. Njihova karakteristična dlaka i živopisna narav čine ih popularnim kao kućni ljubimci.

Boston terijer: Ovi kompaktni psi s izrazitim izgledom često su živahni i ljubazni. Boston terijeri vole igru i društvo svojih vlasnika.

Pekingese: Ovi psi s dugom dlakom i naboranim licem potječu iz Kine te su često prikazivani u kineskoj umjetnosti. Pekingese su odani i ponosni.

Rottweiler: Snalažljivi i snažni, rottweileri su izvrsni čuvari obitelji. Imaju snažan karakter i često su odani vlasnicima.

Beauceron: Ovaj francuski pastirski pas poznat je po svojoj inteligenciji i hrabrosti. Beauceroni su posvećeni radu i obitelji.

Whippet: Ovi elegantni psi slični su greyhoundima, ali su manji. Whippeti su iznimno brzi i ljubazni, često se opisuju kao “veliki psi u malom paketu”.

Newfoundland: Veliki, snažni i nježni, Newfoundlandi su odlični kao obiteljski ljubimci. Poznati su po svojoj privrženosti djeci i odanosti.

Engleski špringer španijel: Ovi energični psi izvrstan su izbor za obitelji. Špringeri su inteligentni, prijateljski i vole biti aktivni.

Jack Russell terijer: Mali terijeri s velikom osobnošću, Jack Russelli su često hrabri i živahni. Vole izazove i igre te su odani svojim vlasnicima.

Shiba Inu: Ova japanska pasmina poznata je po svojoj neovisnosti i hrabrosti. Shiba Inu često ima karakterističan izgled i živahnu narav.

Dandie Dinmont terijer: Ovaj mali terijer karakterizira niski profil i dugi rep. Dandie Dinmont terijeri su hrabri, ali također ljubazni i privrženi svojim vlasnicima.

Basenji: Ova pasmina poznata je po svojoj posebnoj karakteristici – nedostatku laveža. Basenji je energičan, inteligentan pas s iznimnom čistoćom.

Collie: Collie je pasmina poznata po svojoj ljepoti i izuzetnom instinktu za čuvanje. Njihova dugodlaka krzna i ljubaznost često osvajaju srca obitelji.

Greyhound: Elegantni i brzi, greyhoundi su često opisivani kao “gentle giants”. Ovi psi su mirni, ljubazni i vole udobnost svog doma.

Basset Hound: Nisko postavljeni s dugim ušima, basset houndovi su često simpatični i puni ljubavi. Imaju odličan njuh i vole tragati za mirisima.

Vizsla: Ova energična pasmina poznata je po svojoj ljubaznosti i privrženosti obitelji. Vizslas su često živahni, a također vole i fizičke aktivnosti.

Papillon: Ovi mali psi s velikim ušima često se opisuju kao elegantni i inteligentni. Papillon je živahan, a također i odan svojim vlasnicima.

Leonberger: Veliki psi s gusta dlaka i prijateljskim karakterom, leonbergeri su često obiteljski ljubimci. Poznati su po svojoj nježnosti prema djeci.

Irish Wolfhound: Ova najveća pasmina pasa često se opisuje kao “gentle giants”. Irish Wolfhoundi su mirni, ljubazni i odani, često se povezuju s irskim nasljeđem.

Shih Tzu: Ova pasmina s dugom dlakom i naboranim licem često se opisuje kao simpatična i odana obitelji. Shih Tzu ima prijateljski karakter i voli pažnju svojih vlasnika.