Sabljak Davor

U najavi nove natrijeve baterije za mobitele, tri puta izdržljivije

Jedan od najvećih problema u razvoju i korištenju mobilnih uređaja je ograničeno trajanje baterije zbog svih silnih aplikacija i mogućnosti koje današnji pametni telefoni moraju imati. Kako onda proizvesti nove još pametnije telefone kada i sada baterija ne može izdržati duže od jednog dana ukoliko se telefon umjereno koristi naravno.

Kako se šuška najavljena je nova baterija za telefone koja će trajati tri puta duže od ovih koje danas poznajemo za što je zaslužan čvrsti elektrolit pomoću kojeg će se moći pohraniti čak tri puta više energije i što je još zanimljivije ovakve nove baterije će se puniti puno brže od starih litij-ionskih baterija.

Litij je će biti zamijenjen sa natrijem i u konačnici cijena novih baterija će biti dosta jeftinija zbog toga što je lakše i jeftinije doći do natrija.

Stručnjak Goodenough govori kako će trebati još puno rada i istraživanja da ove nove baterije ugledaju svjetlo dana, ali su na dobrom putu za razvoj u budućnosti.

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad