Sabljak Davor

WordPress – kako instalirati Multisite

U novoj verziji WordPress dogodila se bitna promjena, naime jezgra WPMU je uklopljena u WordPress, što znači da sada možete pokrenuti više blogova s jedne instalacije WordPress-a. Ova nova opcija se naziva Network ili Multisite opcija. Po defaultu ova opcija je onemogućena. Ako želite koristiti ovu opciju slijedite upute.

Da biste omogućili Multisite jednostavno otvorite wp-config.php datoteku i dodajte sljedeći redak bilo gdje u datoteci, najbolje na kraju:

define(‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

Nakon toga, trebali biste biti u mogućnosti pristupiti stranici iz mreže: Tools>Network. Kada pokrenete instalaciju pitati će vas želite li nove stranice u obliku pod direktorija ili pod domena.

Sada više nije potrebno instalirati više kopija WordPress-a jer možete pokrenuti više blogova s jedne instalacije. Nakon uspješne instalacije dobit ćete par linija koda koje treba copy/paste u wp-config.php i u .htaccess datoteku.

I to je to!

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad