Zašto je važno biti na top pozicijama u Google tražilici?

Bolja pozicija na Googleu je put ka većoj zaradi. Što je bolja pozicija na Google tražilici to je veći broj posjetitelja na Vaš web, a s time i bolja prodaja proizvoda ili usluga.

Također je i bitna činjenica da online kupnja raste strelovitom brzinom, a pogotovo u zemljama s razvijenom IT inftrastrukturom među kojima je i Hrvatska. Kako biti prvi na Google tražilici nije jednostavno pitanje, Google algoritam za pretraživanje uzima u obzir mnogo faktora. Slika, sadržaj, brzina, izgled, starost domene Vaše web stranice su samo neki od brojnih faktora.

Za bolje pozicioniranje na Google tražilici najvažnije je imati kvalitetan sadržaj. Također su bitni i kvalitetni članci, plan ključnih riječi, gradnja linkova te dijeljenje na društvenim mrežama. Ponudite tražilici one informacije koje će na najbolji način zadovoljiti parametre u njihovim matematičkim algoritmima, tada će Vas nagraditi i vjerovatno Vam dodjeliti prvo mjesto. To rade internet marketing firme specijalizirane za SEO usluge. Poboljšanje vidljivosti web stranice u tražilicama putem prirodnih ili algoritamskih rezultata pretraživanja je tehnika koju skraćeno nazivamo SEO. SEO optimizacija se može obavljati na svim internetskim stranicama bez obzira na koji su način napravljene ili kakav administracijski sustav koriste.

Proces SEO optimizacije počinje detaljnom analizom Vaše web stranice i web stranica Vaše konkurencije, a na taj način dobivate uvid koje su to ključne riječi ili pojmovi koji Vam donose najviše posjetitelja. Postoji SEO za početnike dostupne u raznim verzijama kao što su prezentacije/vodiči kako bi dobili bolji dojam o čemu se točno radi i koliko je bitan za popularnost Vaše stranice, nakon toga jednostavno potražite pomoć kod SEO stručnjaka (cijene variraju ovisno o popularnosti i iskustvu stručnjaka).

SEO nije igra već ozbiljan posao stoga je važno razumjeti da Vam izabrana tvrtka ne može dati jamstvo ili garanciju za pozicije.

Objavljeno dana