Zašto nije dovoljno imati samo Facebook stranicu?

Jedan od jednostavnijih i očitijih razloga: nemaju svi Facebook stranicu. Imati samo fejs stranicu znači ograničiti se na posjetitelje te društvene mreže. Drugi jednako očit razlog: lakoća gašenja. Vaša stranica u koju ste uložili prilično truda može nestati u sekundi. Bilo vašom odlukom, bilo administratora, bilo bez ikakvog razloga. Svaki posjetitelj zna da na fejsu danas jesmo, sutra nismo i teško je stvoriti sigurnost u nesigurnom okruženju. Procjena dosega je nešto što ne smijemo zanemariti. Što je priroda vašeg poslovanja, koja je vaša ciljana grupa? Jesu li to mladi? Po njima, fejs je dosadan i za starce. Oni su skloniji Instagramu. 10 % Hrvata ima Instagram profil. Koliko je potencijalnih kupaca među njima?

Zašto se ne predstaviti i na toj mreži? Instagram je jednostavan za korištenje i jednako kao Facebook omogućuje direktnu komunikaciju. Orijentirani ste na fakultetski obrazovane ljude koji vole tehnologiju?

Twitter je mreža koju preferiraju. Da bi se predstavili na Twitteru, morat ćete se podrobnije informirati, jer ne funkcionira na isti način kao i Facebook. U svojoj okolini sigurno poznajete nekog tviteraša koji će vas uputiti u pravila.

Kratkoća poruka je najčešći problem početnika na Twitteru, ali možete ubaciti link na svoj blog ili web stranicu. U onih nekoliko znakova trebate zainteresirati čitatelja da je posjeti. Na našem tržištu Twitter je još „mlada“ mreža, ali po mogućnostima daleko iznad drugih. Imate pregršt opcija, kao što je povezivanje s drugim vašim profilima tako da u realnom vremenu možete vidjeti sve što se događa na drugim mrežama vez potrebe da otvarate stranice jednu po jednu.

Bez obzira na sve prednosti društvenih mreža, bez kvalitetne web stranice koja stoji iza svega toga kao ključni prodavatelj, teško da ćete dugoročno opstati jer brzina koju toliko volimo kod društvenih mreža, količina informacija kojom se punimo svaki dan dovodi do jednake brzine zaborava. Imena su najlakša za zaborav. Kupac će se obratiti svemogućem Googleu za informaciju o usluzi ili proizvodu. Što bi vi odabrali od ponuđenog: oglas na profile na društvenim mrežama ili oglas za web stranicu? Kombinacija profila na društvenim mrežama i web stranice poboljšat će vaš SEO rezultat u tražilici, tako da vaši potencijalni kupci imaju izbor, a ne ograničenje.

Pročitajte više: Zašto danas nije dovoljno imati samo Facebook stranicu?