Firefox – Kako sačuvati lozinke, bookmarkse, dodatke, postavke…

Sigurno se pitate kako sačuvati postavke svog omiljenog preglednika. Imate mnoštvo dodataka, spremljenih lozinki, podesili ste preglednik prema svojim potrebama i imate nekoliko stotina bookmarks-a. Sve to želite sačuvati jer kad radite na drugom računalu želite “svoj” Firefox.

Znam da postoje mnogi dodaci, skripte i slično koje omogućuju backup, ali želim vam pokazati najbrži i najlakši način kako ćete odraditi kompletni backup Firefox-a.

Jednostavno unesite sljedeće u adresnu traku: about:support

Otvorit će se stranica sa tehničkim informacijama o Firefox-u, a vi želite pronaći direktorijum profila. Kliknite na dugme “Otvori direktorijum profila”.

Nakon toga, zatvorite Firefox i kopirajte sve datoteke iz otvorene mape. To je sve što trebate učiniti – spremite kopirani sadržaj na nekom sigurnom mjestu (npr. USB stick) i kada dođete na drugo računalo, jednostavno kopirajte te datoteke u direktorijum profila ili kreirajte novi profil:

Pokrenite Start > Run (Pokreni) i unesite “firefox -P” (bez navodnika), zatim slijedite upute čarobnjaka za stvaranje novog profila.

Na taj način, imat ćete potpuni backup svih vaših dodataka, lozinki, bookmarks-a i postavki, te ćete moći uživati u istom Firefox-u kao i na vašem glavnom računalu. Ovo je korisno ne samo kada radite na drugom računalu, već i kada želite napraviti sigurnosnu kopiju svog preglednika kako biste osigurali svoje podatke. Sada možete biti sigurni da ćete uvijek imati pristup svom omiljenom pregledniku, bez obzira na uređaj na kojem se nalazite.

Objavljeno dana