Jesen toplija nego ikad

Kako i sami možete vidjeti, lišće svuda lišće oko nas… Nije ni čudo kada se radi o mjesecu kojeg zovemo listopad. Osim samog lišća kojeg ima stvarno u izobilju, treba naglasiti da je vanjska temperatura također iznad prosjeka. Uskoro će doći studeni mjesec, ali vani baš nije studeno – imamo ugodnih 23 stupnja u hladu, kakvih se rijetko sjećamo za ovo doba godine.

Dok šetam ulicama, prekrasne nijanse jesenskih boja okružuju me sa svih strana. Žuto, crveno, narančasto i smeđe lišće prekriva tlo, stvarajući idiličan prizor prirode kojem se teško ne diviti. Ova eksplozija boja podsjeća me koliko je svaka sezona posebna na svoj način.

Zbog toplih temperatura, ljudi još uvijek uživaju u piknicima i opuštenim šetnjama parkom. Odjeća za hladnije dane još uvijek čeka svoje vrijeme, a pravi zimski kaputi i šalovi još su ostali zakopani u ormarima. Mnogi se raduju ovakvom vremenu jer je ušteda na grijanju zasigurno dobrodošla.

Dok razmišljam o tome kako će ovo zabilježeno vrijeme biti zanimljivo za usporedbu za nekoliko godina, osjećam i blagu nostalgiju. Život je nepredvidiv, a vrijeme prolazi brže nego što mislimo. No, ovaj blog ostaje kao zapis našeg trenutnog stanja i raspoloženja, te ćemo moći sjetiti se ovog toplog i šarenog listopada kad dođe vrijeme za nove usporedbe.

Dok čekamo studeni, želim vam da iskoristite svaku priliku za uživanje u ljepotama jeseni i da stvorite lijepe uspomene sa svojim najdražima. Jer život je poput ovog lišća koje nas okružuje – prolazan, ali tako bogat i predivan u svojoj raznolikosti. Neka vam ovaj topli listopad donese toplinu srca i osmijeh na lice. Do sljedećeg puta kad se vidimo, uživajte u svakom trenutku i ostanite zdravi i sretni!

Objavljeno dana