Kako odabrati krevetić za bebu?

Čak i ako beba noću ne spava u krevetiću odnosno na primjer majka je doji i stoga provodi noć ležeći na mami rado će ležati u krevetiću tijekom dana. Kako odabrati krevetić u kojem će beba biti i osjećati se dobro, a ujedno da ležanje u krevetiću nije štetno za zdravlje djeteta pročitajte u nastavku teksta.

Sigurnost vašeg djeteta je najvažnija i iznad svega

Idealno je da je krevetić napravljen od kvalitetnog materijala kao što je drvo, bez upotrebe štetnih lakova i boja. Djeca rado grizu ogradu krevetića i njegove sastavne dijelove, pa ako je krevet još obojen pazite da boja ne sadrži olovo i ostale štetne tvari koje mogu utjecati na bebino zdravlje. Krevet ne bi trebao mirisati ni na što osim na drvo.

Dijelovi krevetića moraju biti vrlo čvrsto povezani odnosno spojeni kako ne bi ozlijedili dijete. Metalni dijelovi – vijci – moraju biti čvrsto spojeni kako nalažu upute za spajanje i prekriveni plastičnim ili gumenim čepovima.

Najpraktičniji je krevet s podesivom visinom dna. Dok je beba još malena majci će biti prikladnije da se nagne ako je dno podignuto dovoljno visoko, a razmak od bokova do dna mali. Za veće dijete može biti opasno, pa joj dno krevetića mora biti niže. Kada beba stoji, neće se moći nagnuti preko i pasti iz kreveta.

Šipke kreveta trebaju biti zaobljene i jake. Udaljenost između njih ne smije biti veća od 6 cm jer u razmaku između šipki jednog dana može doći do djetetove glave i tamo se uspješno zaglaviti. Dobro je ako se iz kreveta izvade 2-3 štapa u sredini – veliko dijete će moći izaći iz njega i popeti se natrag.

Izrezbareni dodatci za ljepotu i razni ukrasi za krevetić su apsolutno suvišni. Na njihovim oštrim rubovima i dijete i roditelji mogu se ozlijediti. Što je glatkiji oblik drvenih dijelova kreveta to bolje. Ako je dječji krevetić opremljen kutijom za posteljinu kao i bočnom torbom za odlaganje dječjih stvari vrlo je cool i udoban za dječju sobicu.

Lajsne za krevetić koje se mogu skinuti mogu biti zgodne ako planirate da vaša beba spava u ovom krevetu nekoliko godina. Kada dijete odraste, komoda se može spustiti ili jednostavno ukloniti, pretvarajući krevetić u normalan dječji krevet. Dok je dijete malo, takav ormarić može biti prikladan ako ne želite staviti bebu u krevet, ali ipak želite biti u blizini noću – tada se njegov krevetić može postaviti blizu vašeg i spavati u blizini.

Objavljeno dana