Koje su to prednosti i mane web stranice?

Web stranice su danas kako je već mnogo puta rečeno “must have”. Njihova prednost leži u tome da umjesto vas komuniciraju sa ostatkom svijeta, to jest sa mnoštvom korisnika interneta koji na vaše stranice dođu slučajno ili planski. One su vaš odraz i govore o vama i vašem poslovanju. Zato je potrebno pripaziti na njihov vizualni dojam. Postoji više vrsta web stranica, ovisno o namjeni strukturi i izradi, a najčešće služe u svrhu prezentiranja sebe ili svoje djelatnosti. Ovaj članak navodi najvažnije prednosti web stranica. Pa tako krenimo. Najznačajnija prednost u vidu prezentiranja je već navedena.

Koje su to prednosti?

– Web stranice mogu omogućiti online kupnju vaših proizvoda te na taj način osigurati vam dodatni posao i zaradu jer eto ne da se svakom šetati po trgovinama i slično
– One mogu prezentirati vaše poslovanje i prikazati sve u obliku kojem želite, kroz slike, video, tablice, grafikone, tekstove i slično
– Predstavljaju vašu “vizitku” na Internetu, jer se na njima nalaze vaši kontakt podaci
– Mogu sadržavati mapu s lokacijom vašeg položaja, te “kako do nas” uputama
– Mogu biti nositelji cjelokupnog prodajnog asortimana ili vašeg poslovanja
– Obavještavaju “vanjski” svijet o tome da postojite

Te još mnogo adekvatnih prednosti koje vam uvelike mogu pomoći u ostvarivanju kontakata, pronalaženju kupaca, klijenata i slično.

Koje su to mane?

Mane web stranica mogu biti u tome da niste uvijek u mogućnosti osvježavati iste novim sadržajem ukoliko ne posjedujete dovoljno znanja ili vremena za to. Daljnji nedostatci su prevelike stranice koje se teško otvaraju, pa „tjeraju“ korisnike s njih i slično. Također, ružne stranice na kojima nema osnovnih podataka i koje je ne moguće pronaći preko tražilica bolje je ugasiti jer ne služe ničemu.

Zaključak

Ukoliko trebate pravu web stranicu koja će pokriti sva polja koja želite i kako vi to želite pa dostojno prezentirati vas i vaše poslovanje svijetu obratite se stručnjaku za izradu istih.

Saznajte više o tome koje su to prednosti i mane web stranice

Objavljeno dana