Sabljak Davor

Koristite li “featured image” u WordPressu?

Ako koristite najbolji CMS na svijetu odnosno WordPress imate mogućnost koristiti “featured image” što je zapravo mala sličica koju obično prikazujemo na indexu naše stranice ili bloga. Ako još uvijek ne koristite ovu super stvar evo mali tutorijal kako bi mogli iskoristiti ovu mogućnost.

Otvorite svoj index.php i ubacite slijedeći kod u loop odmah ispred koda za ispisivanje sadržaja odnosno iza naslova članka.

<?php echo get_the_post_thumbnail($id, ‘thumbnail’, array(‘class’ => ‘alignleft’)); ?>

Potrebno je još u functions.php ubacit ovaj komadić koda:

<?php add_theme_support( ‘post-thumbnails’ );?>

I sada je sve spremno da kada uploadate sliku dolje kod opcija za poravnavanje kliknete samo link “Use as featured image” i to je to, automatski dobivate thumbnail sličicu s lijevim poravnanjem u sažetku članka koja se prikazuje isključivo na home to jest index stranici. Dakako, dimenzije thumbnail sličice možete proizvoljno odrediti u settings>media.

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad