Magento Open Source eCommerce Software

Magento je open source eCommerce platforma dizajnirana kako bi ojačala online trgovinu i uklonila sve barijere u poslovnom procesu. Magento platforma je sigurno jedna od najbrže rastućih eCommerce rješenja na tržištu.

Magento izgleda i ponaša se kao najbolji od svih komercijalnih rješenja, ali je besplatan za preuzimanje. eCommerce platforma je dostupna svima, besplatna je za sve a daje puno više od gomile rješenja koja koštaju više stotina dolara, a puno su lošija i slabija.

Magento zaslužuje odličnu ocjenu bez rezervacije i to u svim segmentima. Po mom mišljenju, Magento zahtijeva više truda za izradu dizajna i dok se sve “pošarafi”, drugim riječima za rad s ovom platformom potrebno je više stručnosti nego bilo koja druga slična rješenja. Unatoč ovome, Magento je vjerojatno najbolji, najfleksibilniji eCommerce Software trenutno. Ali zbog visoke razine vještina i stručnosti nije pravo rješenje za svakoga. Na neki način, Magento nije tipičan open source. Da, Magento open source status znači da je besplatan za preuzimanje. To znači da programeri mogu kreirati dodatke i plugin-ove te proširiti njegove mogućnosti.

Zanimljiv tekst za sve koje zanima kako krenuti s ecommerce eropshipping poslovanjem

Magento se temelji na strukturi koja razdvaja sheme, predloške i vizualni prikaz. Struktura je slična popularnim open source blogging alatima, npr. WordPress-u. Jednom kada je developer upoznat kako Magento tema radi, čin stvaranja trgovine, pa čak i nekoliko dućana postaje relativno lako. Magento je jednostavan za korištenje. Njegova administracijsko sučelje je dobro, ali da se iskoristi potpuna prednost od Magento-a, programeri trebaju zavidno znanje Apache web poslužitelja, MySQL-a, PHP-a, XML-a, XHTML-a, CSS-a. Te vještine su potrebne za većinu platforma, ali Magento je mnogo više, pa čak i za standardnu implementaciju će vam pristup datotekama i pisanje koda zahtijevati puno više znanja od bilo koje druge platforme.

Magento je odlična eCommerce platforma. Neki korisnici reći će da je previše komplicirano, ali vjerujem da je jedan od najboljih rješenja za online trgovinu na tržištu danas.

Posjetite službenu stranicu.

Objavljeno dana