Sabljak Davor

Najbolji izbor kuhinjskog pribora

Ono što je alatnica za svakoga od majstora, za domaćicu je dakako kuhinja jer broj pribora koje i u jednom i u drugom možemo pronaći gotovo da je podjednak. Prirodno je da je tomu tako budući da se u kuhinji nalazi čitava hrpa stvari koje će vam kad tada ustrebati.

Prije svega tu je komplet lonaca i tava za kuhanje koje možete kupiti dakako i posve samostalno. Birajte one koji su teži u ruci i imaju nešto deblje dno čime ćete spriječiti potencijalne katastrofe tijekom kuhanja. Njih slijede tepsije i razni kalupi za kruh ili kolače, kao i brojne vatrostalne posude s kojima ćete hranu bezbrižno pripremati u pećnici.

A dok ju ondje ne spremite trebat će vam i nešto plastičnih pomoćnih zdjela ili posuda, kao i daščica za rezanje te kuhinji neophodnih noževa. Ovdje izdvajamo nož za kruh, meso, sataru, kao i specijalizirane manje noževe raznih namjena, poput noža za sireve ili maslac. Pored ovog osnovnog ručnog kuhinjskog alata bit će vam potrebne i razne veličine kutlača, kuhača i ostalog pribora kao i pribor za jedenje – žlice, vilice, noževi, čajne žličice, vilice za kolače te lopatice za iste.

Ako ste mislili da je tu priči kraj, varate se jer tu je još mnoštvo stvari i stvarčica koje kuhanje, ali isto tako i boravak u kuhinji čine nezamislivim poput razvijače i rezača za tijesto, metlica, ribeža, otvarača za konzerve, brusilice za noževe, podmetača za pečenje, kalupa za sitne kolačiće, stroja za pravljenje keksića i brojnih drugih dodataka.

Pribrojimo li svemu i dodatke kojima ćete očuvati čistoću i osigurati higijenske uvjete koji su neophodni u svakoj kuhinji, popisu doista kao da se ne nazire kraj. I tako uostalom i treba biti, jer kuhinja je srce svakog doma, a šteta bi bilo da vam u trenu kada se iz nje krenu širiti najfiniji mirisi, nešto usfali.

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad