Sabljak Davor

Roštilj, pa gozba može početi

Osim što će izmamiti osmijeh na našim licima, prve zrake sunca najčešće će nas izvući i na otvoreno otvarajući time i sezonu zamamna i mirisna roštilja. A kako bi neobvezna i neopterećena druženja ukorak pratila i vrhunska priprema hrane koja uz to ide, na tržištu danas možemo pronaći zaista velik broj roštilja čiji će modeli zadovoljiti ne samo svačije kulinarske standarde već i možda dizajnersko oko za detalje.

Pored klasičnih roštilja na ugljen u brojnim oblicima prikladnim kako za velike vrtove, ali isto tako i male prostore koji se ne protežu dalje od vlastite terase ili balkona, danas možemo birati i između nešto praktičnijih vrsta kakve su roštilji na plin ili pak električni roštilji. Pravi roštilj majstori bez sumnje će reći da izbor uvelike utječe i na kvalitetu sama, na roštilju pripravljena mesa i neće biti daleko od istine, no manje osjetljiva i istančana nepca s ovim se, pored svih prednosti modernih varijacija, i neće složiti.

Premda je okus koji daje ugljen teško nadomjestiti, ova vrsta roštilja najmanje je praktična. Nije to samo zbog opasnosti kakvu može izazvati otvoreni plamen, već i zbog zahtijeva za pripremu na nešto većem otvorenom prostoru zbog nesmetanog odvoda dima, kao i zbog naknadnog čišćenja često zapaljiva pepela. S plinskim roštiljom poštedjet ćete se većine spomenutih opasnosti, a za razliku od električnog uštedjet će vam i potrošnju energije što su prepoznali brojni profesionalci pa je svoje mjesto, osim u kućnoj varijanti, našao i u pečenjarnicama i restoranima. Najpraktičniji i najpogodniji čak i za najmanji životni prostor svakako je električni roštilj.

Budući da funkcionira na principu kao gotovo svaki drugi električni uređaj te je kao takav jednostavan za korištenje, ovisno o odabranom obliku i dimenzijama, sa sobom ga možete ponijeti kamo god krenuli uz preduvjet da ćete mu imati gdje osigurati napajanje. I gozba može početi!

Nove objave

Budi dobar čovjek

Čak i kad ti budu govorili da se ne isplati. Čak i kad te budu htjeli promijeniti. Čak i kad ti se budu rugali. Čak

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad