Roštilj, pa gozba može početi

Osim što će izmamiti osmijeh na našim licima, prve zrake sunca najčešće će nas izvući i na otvoreno otvarajući time i sezonu zamamna i mirisna roštilja. A kako bi neobvezna i neopterećena druženja ukorak pratila i vrhunska priprema hrane koja uz to ide, na tržištu danas možemo pronaći zaista velik broj roštilja čiji će modeli zadovoljiti ne samo svačije kulinarske standarde već i možda dizajnersko oko za detalje.

Pored klasičnih roštilja na ugljen u brojnim oblicima prikladnim kako za velike vrtove, ali isto tako i male prostore koji se ne protežu dalje od vlastite terase ili balkona, danas možemo birati i između nešto praktičnijih vrsta kakve su roštilji na plin ili pak električni roštilji. Pravi roštilj majstori bez sumnje će reći da izbor uvelike utječe i na kvalitetu sama, na roštilju pripravljena mesa i neće biti daleko od istine, no manje osjetljiva i istančana nepca s ovim se, pored svih prednosti modernih varijacija, i neće složiti.

Premda je okus koji daje ugljen teško nadomjestiti, ova vrsta roštilja najmanje je praktična. Nije to samo zbog opasnosti kakvu može izazvati otvoreni plamen, već i zbog zahtijeva za pripremu na nešto većem otvorenom prostoru zbog nesmetanog odvoda dima, kao i zbog naknadnog čišćenja često zapaljiva pepela. S plinskim roštiljom poštedjet ćete se većine spomenutih opasnosti, a za razliku od električnog uštedjet će vam i potrošnju energije što su prepoznali brojni profesionalci pa je svoje mjesto, osim u kućnoj varijanti, našao i u pečenjarnicama i restoranima. Najpraktičniji i najpogodniji čak i za najmanji životni prostor svakako je električni roštilj.

Budući da funkcionira na principu kao gotovo svaki drugi električni uređaj te je kao takav jednostavan za korištenje, ovisno o odabranom obliku i dimenzijama, sa sobom ga možete ponijeti kamo god krenuli uz preduvjet da ćete mu imati gdje osigurati napajanje. I gozba može početi!

Objavljeno dana