Sabljak Davor

STOP! – znači stani, zaustavi se

Dakle, prometni znak STOP s bijelim slovima i crvenom pozadinom (znak upozorenja) ima svoje značenje koje si netko tumači kako mu se sviđa, na primjer nekome znak STOP znači: da uspori malo – dodirne vrhom prstiju kočnicu, ubaci u drugu i osvrne se ima li koga pa ako i ima daj gas jer “stigneš”, znak STOP vozači teretnih vozila, kamiona, šlepera zamjenjuju s znakom trokuta s vrhom prema dolje.

Ukoliko pričamo o pješacima ili još bolje o biciklistima oni nažalost znakove zanemaruju, jer očito nisu niti učili što koji znači i puno puta spremni su riskirati život jer se povode za starom dobrom izrekom “pješak/biciklist je uvijek u pravu” – badava, ako izgubiš glavu.

U duhu poslovica znakovi se zanemaruju i po sistemu “tko jači taj kači”, što je svakako jako opasno.

Najgore od svega su oni vozači koji dižu ruke i prave se da nisu vidjeli … ono, ja nisam odavde pa sam skrenula u jednosmjernu…

Iz šalabahtera: STOP – OBAVEZNO ZAUSTAVLJANJE

Označava mjesto pred ulazom u raskrižje na kojem je vozač dužan zaustaviti vozilo i dati prednost prolaska svima koji se kreću cestom na koju on nailazi ili označava mjesto prijelaza ceste preko željezničke pruge na kojem je vozač dužan zaustaviti vozilo i dati prednost prolaska svim vozilima koja se kreću željezničkom prugom na koju on nailazi.

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad