Zašto vlasnici frizerskog salona trebaju web stranicu?

Jeste li znali da statistički gledano preko 90% odluka o kupnji i korištenju određenih usluga započinje pretragom na internetu? Upravo iz tog razloga, kvalitetna web stranica je od iznimne važnosti za rast i razvoj svake vrste poslovanja. Bilo da je riječ o velikoj tvrtki ili pak malom obrtu, web stranica bi trebala biti jedna od najvažnijih investicija u koju ćete uložiti. Vrlo često manji obrtnici preskaču investiranje u web stranicu ili ga smatraju nepotrebnim. Kada je riječ o kozmetičkim i estetskim uslugama poput šminkanja i frizura, društvene mreže su “preuzele” stvar. Postavlja se pitanje zašto je onda jednom frizerskom salonu potrebna izrada web stranice ako svoja umijeća uspješno promovira na platformama poput Facebooka i Instagrama.

Važnost prvog dojma

Za početak pametno osmišljena i kreativno dizajnirana web stranica klijentima će ostaviti dojam da je riječ o profesionalnom frizerskom salonu te kvalitetnoj usluzi. Opće je poznato da je prvi dojam najvažniji, a prilika za stvaranje prvog dojma samo jedna, stoga ju nemojte „prokockati“. Za sve potencijalne klijente koji nikada nisu čuli za vašu uslugu, web stranica bit će prvo upoznavanje s vama i onim što nudite. Galerija u kojoj se nalaze fotografije interijera vašeg salona, frizura koje ste napravili i seminara koje ste pohađali jedan je od ključnih načina prezentacije. Također, na svojoj web stranici imat ćete priliku opisati razne tehnike šišanja i bojanja kose kako bi klijenti dobili određene informacije bez da moraju pitati.

Jednostavna komunikacija i dostupnost informacija

Još jedna od prednosti je i nekoliko načina ostvarivanja komunikacije s klijentima putem obrazaca za kontakt, slanje upita i rezervacije termina. Ljudima je uglavnom neugodno zvati da bi pitali za cijenu neke usluge, stoga će cjenik na vašoj stranici biti veliki plus kako klijentima, tako i vama. Više nećete morati istovremeno obavljati posao frizera i sekretarice te se neprestano javljati na telefon i odgovarati na upite vezane uz cijene jer će cjenik uvijek biti dostupan na vašoj web stranici.

Kreiranje brenda

Putem stranice imat ćete priliku predstaviti sebe i svoje djelatnike te vaše iskustvo i znanje u rubrici „O nama“. Istraživanja su pokazala da ljudi vole barem površno znati komu se prepuštaju u ruke kad je riječ o izgledu i estetici. Vidjeti vedru i nasmijanu osobu, a k tomu još pročitati i da je stručnjak s dugogodišnjim iskustvom i brojnim pohađanim edukacijama te stečenim certifikatima, itekako ulijeva povjerenje i budi želju za posjetom baš vašem frizerskom salonu. Na svojoj web stranici možete imati i „Blog“ rubriku gdje ćete pisati o raznoraznim trendovima iz svijeta mode i ljepote te rubriku „Novosti“ gdje klijente možete informirati o popustima, pogodnostima, izmjenama radnog vremena i slično. Postoji i mogućnost umetanja raznih programa za isprobavanje frizura gdje klijent može učitati svoju fotografiju te isprobati različite modele kako bi pronašao onaj koji mu najviše odgovara. Vjerovali ili ne, ovakve zanimljive sitnice imaju veliki utjecaj na posjećenost, prepoznatljivost te izdvajanje iz mase.

Povezivanje s društvenim mrežama

Između ostalog, integracija web stranice s društvenim mrežama je od iznimnog značaja za uspješno promoviranje brenda, odnosno usluge. Ne zaboravite da je uloga društvenih mreža velika, no da polazna točka ipak treba biti na web stranici. Kao što je prethodno rečeno, kvalitetnom web stranicom ostavljate dojam profesionalca, stručnjaka koji voli ono što radi te ulaže u svoj posao, a upravo to je ono zbog čega će vam se klijent s povjerenjem prepustiti u ruke.

Dakle, zašto vlasnici frizerskog salona trebaju web stranicu?