Sabljak Davor

Zdrava hrana

Sve što unosimo u organizam kako bi nadoknadili potrošenu energiju nazivamo hranom. Zdrava hrana je hrana koja se pravilno i uravnoteženo unosi u organizam. Zdrava hrana uključuje konzumiranje svih skupina kako bi unijeli važne hranjive tvari u organizam. U zdravu hranu spadaju voće, povrće, žitarice, maslinovo ulje i uz konzumiranje što manje šećera i soli.

Pod zdravu hranu spadaju i biljne i životinjske bjelančevine, mahunarke, orašasti plodovi. Vitamini, minerali, ugljikohidrati, voda, je ono bez čega naš organizam ne može.

Hrana je naša svakodnevna potreba i zato je važno kakvu zdravu hranu unosite u svoj organizam.

Zdrava hrana mora biti punovrijedna kako bi sačuvala naš organizam u dobroj fizičkoj i psihičkoj formi. Zdravom hranom utječe na imunološki sustav zbog jačanja obrambenih tijela. Hranite se zdravo!

Nove objave

Pomozite starijim ljudima..

Stajao sam u redu na blagajni, ispred mene bila je niska pogrbljena starica. Ruke su joj se tresle, na prsima je čvrsto držala malenu torbicu.

Depresija

Depresija je kao da si tu, ali te nema. Depresija ne podnosi zabrane, naredbe i savjete. Depresija plače u nutrini čovjeka, dok se izvana ponekad