Kako se riješiti neprijatelja s kojim se morate suočiti?

Da bi postali uspješni u poslu prolazit ćete kroz razne krize. Početak je najgori i najteži. Otvaranje posla, veliko neznanje i puno administracije, nepotrebne papirologije može vas u početku dovesti do ludila. Kada sve to jednom konačno riješite onda ne možete pronaći potencijalne suradnike i klijente pa opet padate u depresiju i trese vas kriza.

Trudite se ali vam jednostavno ne ide od ruke pa tražite dodatne honorarne poslove kako bi pokrili troškove poslovanja i bježite od istine. Stid vas je od okoline jer oni smatraju da ste nesposobni.

Vi ste svjesni da nije problem u vama, da imate snažnu volju ali to ne možete objasniti drugima stoga pravo rješenje je da maknete predrasude o sebi. Stvari koje ste izbjegavali u vašem poslu jednostavno trebate početi raditi, recimo najveći problem je biti pravi govornik.

Vrlo je teško prodati svoju uslugu ili proizvod. U poslu vas može spasiti samo vaš “jezik” pravilnim govorom a ne dosadnom i ispraznom pričom ćete doći do klijenta. Tako ćete razviti svoje govorne sposobnosti i više vas ništa neće moći pokolebati. Ja sada ovo vama pišem i vi opet ne možete skupiti snage i “progovoriti”.

U tome vam mogu pomoći odlasci na seminare ili razna predavanja gdje postoji puno govornika i ondje se možete uvjeriti da nas ima svakakvih i da ste vi ipak bolji od njih. U vama je skriven talent koji teško izlazi iz vas i kad vidite neuspješan govor dat će vam snage da vi progovorite. Time ćete dobiti samopouzdanje te početi razgovarati, nuditi, objašnjavati i razgovarati s ljudima, neće biti potrebe da ljudi izgube povjerenje u vas.

Kako se ono kaže: “dobar glas sva vrata otvara”.